Alergeni alimentari

Conform Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 martie 2000, alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe :

 

 

 

***

 

 

 

1 . Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelta, grâu mare sau hibrizi ai acestora)

2. Crustacee și produse derivate

3. Ouă și produse derivate

4. Pește și produse derivate

5. Arahide și produse derivate

6. Soia și produse derivate

7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)

8. Fructe cu coajă, adică migdale, alune de pădure, nuci, anacarde, fistic și produse derivate

9. Țelină și produse derivate

10. Muștar și produse derivate

11. Semințe de susan și produse derivate

12. Dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de peste 10mg/kg sau 10ml/L

13. Lupin și produse derivate

14. Moluște și produse derivate

 

În cazul în care sunteți alergic sau aveți intoleranță la vreun ingredient, vă rugăm să consultați cu atenție lista înainte de a plasa comanda!